BiodiversiteitBiodiversiteit

Zeventien jaar na de ondertekening van het “verdrag inzake Biologische Diversiteit” (Rio, 1992), is het verlies aan biodiversiteit eindelijk erkend als één van de belangrijkste bedreigingen voor onze planeet. Regeringen uit de hele wereld hebben zich er toe verbonden om het tempo waarin het verlies aan biodiversiteit zich doorzet, aanzienlijk te verminderen tegen 2010. Vandaar dat het jaar 2010 door de verenigde naties is uitgeroepen tot internationaal jaar van de biodiversiteit.

Biodiversiteit is de verscheidenheid in genen, soorten en ecosystemen in een regio. Ongeveer 4 miljoen levensvormen  zijn beschreven, als men dan rekening houdt met het feit dat nog lang niet alle gebieden op aarde zijn bestudeerd, dan blijkt wel gigantisch de verscheidenheid is. Knappe koppen schatten dat er ca. 40 miljoen verschillende soorten levensvormen op aarde zijn.

Meer weten? Klik hier dan op biodiversiteit 

Ook Nederland behoort tot de landen die verlies van biodiversiteit als een bedreiging ziet. Vandaar dat hier acties tot behoud van de biodiversiteit worden ondersteund.
Meer weten? Klik dan hier op Nederlandse soortenrijkdom

De Provincie Noord Brabant beschouwt zichzelf vanaf 2008 als "kartrekker" voor biodiversiteit in Nederland.

De Gemeente Drimmelen is één van de ondertekenaars van “Countdown 2010” om de biodiversiteit te steunen en heeft hiertoe “het oranjetipje” als symbool gekozen.